Inovativní restaurace v centru New Port Richey nabízí vyvážené menu s důrazem na kvalitu a sezonality

V neděli se šéfkuchař James Renew dozví, odkud majitelé restaurace Lost Coast Oyster Company získali své ústřice pro tuto týden: buď z Indické říční oyster farmy v New Smyrna Beach nebo z Treasure Coast Shellfish na jihu zálivu Sebastian Inlet. Téhož dne se obdobně dozví farmář Tanner Kauffman z Theo’s Harvest, který v Pond New Port Richey Renewa kontaktuje s aktuální nabídkou – může to být například salát a kořenová zelenina, nebo třeba karambola. Kromě toho se můžete těšit na houby z Maple Brook Mushroom Company v Lutz a na mikrozeleninu z různých místních farem.

Šéfkuchař a majitel The Estuary Renew preferuje místní suroviny, ale nemá to jako jediný záměr. Jeho přístup se zaměřuje na kvalitu surovin, udržitelnost a sezonalitu. V kombinaci s kreativní vizi šéfkuchaře se menu v restauraci často mění. Je to připomínka toho, že další skvělé jídlo můžete najít na nečekaném místě – v tomto případě v půvabné restauraci v centru New Port Richey. V době, kdy se módou na místní a sezónní suroviny v restauracích zaokrouhlovačí a zdá se, že je nahrazují jiné trendy, je návštěva The Estuarym příjemným návratem k dojímavému stravování.

The Estuary v New Port Richey [JEFFEREE WOO | Times], servíruje ostrůvky z Indické říční oysters farmy.

James Renew, který vlastní také úspěšnou restauraci Little Lamb Gastropub v Clearwateru, není tímto novým podnikem nováčkem. V únoru před rokem založil druhou restauraci – moderní americkou restauraci The Estuary na adrese 6220 Grand Blvd. v srdci centra New Port Richey. Ačkoli otevření restaurace přinášelo své úskalí, které obvykle provází všechny nové podniky, včetně získávání nové klientely v New Port Richey (jde o jednu z dražších restaurací ve městě), drobných záteků v konceptu (původně zamýšlené menu zaměřené na mořské plody se nyní spíše vyrovnává mezi masitými a mořskými pokrmy) a jistých úprav v cenách, zdá se, že The Estuary už našla své místo a je na správné cestě.

Pokrmy byste měli začít ústřicemi (18 USD za šest, vždy získané z floridských vod) a výtečnými domácími houskovými bochánkymi (8 USD), které přijdou teplé z trouby a jsou podávány spolu se smaženým kuřecím máslem ochuceným šťávou z kuřecích kostí. Oku lahodící aioli z limetky a jalapeño je dokonalá k nadýchaným smaženým korbelům s krabem (13 USD), zatímco pikantní verze krevetích tostů (16 USD) je skvělá volba. Šťavnaté krevety z Mexického zálivu jsou přelity máslovou omáčkou s česnekem, rajčaty, fermentovanými křížaly a chorizem. S cibulí a paprikou tvoří tento bohatý duet chuti a textur skvělou kombinaci s plátky grilovaného tmavého chleba.

Řízkové maso se servíruje na křupavě opečených bramborách s česnekem a je omáčkou z černého česneku potřeno na talíři.

Pokud si troufáte na dezerty, můžete ochutnat oblíbený zákusek Little Lamb, dokonalý kousek banánového krému podávaný s nádechem dlouce uvařeného zahřátého mléka, sladkým banánovým crumbem a lehkými kapičkami šlehačky. Skvěle se hodí k pár sklenkám Old Fashioned (12 USD) – ale zákusek je dokonalý i sám o sobě.

– originální článek od Laura Reiley pro Tampabay.com

Časté otázky (FAQ) na základě hlavních témat a informací prezentovaných v článku:

1. Kde se Lost Coast Oyster Company získávají ústřice pro restauraci?
Majitelé restaurace Lost Coast Oyster Company získávají ústřice buď z Indické říční oyster farmy v New Smyrna Beach nebo z Treasure Coast Shellfish na jihu zálivu Sebastian Inlet.

2. Jaké suroviny farmář Tanner Kauffman z Theo’s Harvest nabízí šéfkuchaři Jamesu Renewovi?
Farmář Tanner Kauffman z Theo’s Harvest nabízí šéfkuchaři Jamesu Renewovi aktuální nabídku surovin, která může zahrnovat například salát, kořenovou zeleninu nebo karambolu.

3. Jaké další suroviny můžeme očekávat v restauraci The Estuary?
V restauraci The Estuary se můžeme těšit na houby z Maple Brook Mushroom Company v Lutz a na mikrozeleninu z různých místních farem.

4. Jaký je přístup šéfkuchaře Jamese Renewa ve vztahu k surovinám?
Šéfkuchař a majitel The Estuary, James Renew, preferuje místní suroviny a zaměřuje se na kvalitu, udržitelnost a sezonalitu surovin.

5. Jaké dojmy zanechává restaurace The Estuary na návštěvnících?
Navštívení restaurace The Estuary je příjemným zážitkem, který přináší dojímavou stravu a připomíná, že skvělé jídlo může být nalezeno na nečekaném místě.

6. Kde se nachází restaurace The Estuary?
Restaurace The Estuary se nachází na adrese 6220 Grand Blvd. v centru New Port Richey.

7. Jaké pokrmy jsou doporučovány v restauraci The Estuary?
Doporučuje se začít s ústřicemi z floridských vod a houskovými bochánky. Výbornou volbou jsou také smažené korbelky s krabem, krevetí tosty a řízky maso podávané s opečenými bramborami a černým česnekovým dresinkem. Na dezerty je doporučený zákusek Little Lamb.

8. Co se nachází v blízkosti šéfkuchaře Jamese Renewa?
James Renew je také majitelem restaurace Little Lamb Gastropub v Clearwateru.

9. Která autorka napsala originální článek o restauraci The Estuary?
Originální článek o restauraci The Estuary napsala Laura Reiley pro Tampabay.com.

Definice klíčových termínů a žargonu použitých v článku:

1. Indická říční oyster farma: Farma, kde se chovají a pěstují ústřice v oblasti Indické řeky.
2. Shellfish: Plže a korýši, kteří mají ulitu nebo tvrdý krunýř.
3. The Estuary: Název restaurace v New Port Richey, která preferuje místní suroviny a zaměřuje se na kvalitu a sezonalitu.
4. Gastropub: Hospoda, která se specializuje na kvalitní jídlo a pití.
5. Ostrůvky z Indické říční oyster farmy: Ústřice pocházející z farmy v Indické řece.

Sugerované související odkazy:

1. Lost Coast Oyster Company
2. Theo’s Harvest
3. Maple Brook Mushroom Company

Pro další informace o restauraci The Estuary doporučujeme navštívit stránku restaurace nebo si přečíst originální článek od Laury Reiley na Tampabay.com.