Booths a Too Good To Go spolupracují na snižování plýtvání potravinami

Booths, nezávislý maloobchodní prodejce, oznámil, že rozšiřuje své partnerství s firmou Too Good To Go, která se zaměřuje na sociální dopady a stojí za největším tržištěm s přebytkovými potravinami na světě. Oznámení bylo učiněno během setkání Robbieho Moorea, poslance za Keighley a parlamentního podtajemníka Ministerstva životního prostředí (DEFRA), s týmem Too Good To Go v prodejně Booths Ilkley, jako podpora této iniciativy.

Každý rok se odhaduje, že se plýtvá 40 % všech vyprodukovaných potravin (WWF, 2021). Plýtvání potravinami je zodpovědné za 10 % všech lidských emisí skleníkových plynů na světě a boj proti plýtvání potravinami je hlavním řešením pro řešení klimatické krize a omezení teplotního nárůstu na pouhých 2 ˚C do roku 2100 (Project Drawdown). Plýtvání potravinami má každoroční náklady ve výši 2,6 bilionu dolarů na celosvětovou ekonomiku a roční náklady na ekonomiku Velké Británie ve výši 12,8 miliardy liber. Partnerství s firmou Too Good To Go pomáhá Booths řešit plýtvání potravinami a umožňuje zákazníkům přístup k vysoce kvalitním potravinám a nápojům za snížené ceny.

Počáteční dvouměsíční zkouška partnerství již zachránila 7 350 jídel před odpadem. 93,8 % všech překvapivých tašek Booths, které byly nabízeny na tržišti Too Good To Go, bylo zakoupeno s vysokým hodnocením spokojenosti zákazníků 4,04/5. Tento dvouměsíční pilotní program pomohl zabránit emisím 18 tun CO2e, což je odpovídá 83 letům z Londýna do Berlína.

Proces záchran potravin z odpadkového koše je jednoduchý a rychlý. Každý den zaměstnanci procházejí regály a hledají potraviny, které se blíží svému datu spotřeby. Namísto toho, aby se tyto potraviny vyhodily, se na tržišti Too Good To Go jednoduše upravuje nabídka v závislosti na denním přebytku a připravují se překvapivé tašky s různými produkty za sníženou cenu. Zákazníci Booths si stačí pouze stáhnout zdarma aplikaci Too Good To Go, najít nejbližší prodejnu Booths, rezervovat požadovaný počet překvapivých tašek a vyzvednout je v předem stanovený čas.

Nigel Murray, generální ředitel společnosti Booths, uvedl: „Správa a snižování plýtvání potravinami je důležitou otázkou, do které se každý z nás musí zapojit, jak z obchodního hlediska, tak i ve vlastním domově. Všichni musíme mít k potravinám respekt, využívat zbytky a podporovat úsporné hospodaření v kuchyni. Partnerství s firmou Too Good To Go pomáhá Booths snižovat plýtvání potravinami a zároveň nabízí zákazníkům možnost získat skvělé jídlo a pití za velmi sníženou cenu.“

Jamie Crummie, spoluzakladatel firmy Too Good To Go, dodal: „Náš tým je velmi potěšen spoluprací s firmou Booths. V Too Good To Go je naším posláním posilovat a inspir

Často kladené otázky

1. Jaké je partnerství mezi společnostmi Booths a Too Good To Go?
– Booths rozšiřuje své partnerství s firmou Too Good To Go, která se zaměřuje na boj proti plýtvání potravinami.
– Spolupráce pomáhá Booths řešit plýtvání potravinami a umožňuje zákazníkům přístup k vysoce kvalitním potravinám a nápojům za snížené ceny.

2. Jaký je význam boje proti plýtvání potravinami?
– Plýtvání potravinami je zodpovědné za 10 % všech lidských emisí skleníkových plynů na světě.
– Snížení plýtvání potravinami je klíčovým řešením pro boj proti klimatické krizi a omezení teplotního nárůstu na 2 ˚C do roku 2100.
– Ročně má plýtvání potravinami náklady ve výši 2,6 bilionu dolarů na celosvětovou ekonomiku a 12,8 miliardy liber na ekonomiku Velké Británie.

3. Jak funguje záchran potravin z odpadkového koše?
– Zaměstnanci procházejí regály a hledají potraviny blížící se datu spotřeby.
– Místo vyhození se na tržišti Too Good To Go nabídka upravuje a připravují se překvapivé tašky s různými produkty za sníženou cenu.
– Zákazníci si mohou pomocí aplikace Too Good To Go rezervovat překvapivé tašky a vyzvednout je v prodejně Booths.

4. Jaké jsou výhody partnerství pro zákazníky Booths?
– Zákazníci mají možnost získat vysoce kvalitní potraviny a nápoje za snížené ceny.
– Díky partnerství bylo již zachráněno 7 350 jídel před odpadem.
– Při pilotním programu se dařilo snižovat emise CO2e až k odpovídajícím 83 letům z Londýna do Berlína.

Definice klíčových pojmů

– Plýtvání potravinami: neefektivní spotřeba a vyhození potravin, které jsou stále konzumovatelné, a představuje velký ekonomický a environmentální problém.
– Skleníkové plyny: plyny přispívající k tzv. skleníkovému efektu, který způsobuje globální oteplování.
– Tržiště s přebytkovými potravinami: platforma, která umožňuje prodej potravin a nápojů, které se blíží svému datu spotřeby, za snížené ceny a zabrání tak jejich plýtvání.

Doporučené odkazy

Webové stránky Booths
Webové stránky Too Good To Go