Nová pražírna získává přízeň místních

Ve svěže otevřené kavárně a pekárně v Caringbah South v Sydney neexistuje telefon ani standardní webová stránka. Stačí však stát na chodníku a sledovat, jak lidé přicházejí se stejným nadšením jako včely, které se zaměřují na vanilkový a kořeněný rumový canele nebo na Iced VoVo prstový rohlíček s máslovým krémem s toastovanou kokosovou strouhankou a domácí malinovou marmeládou, které jsou nabízeny na přepážce.

Místní pochodují s auty, plnými řemeslníků, kteří v nejpřívětivějším tónu vyptávají, zda jsou k dispozici jejich oblíbené hovězí, karamelizované cibule a červené papriky v pátečcích. Anebo se ptají na vepřová, fenykl a jablka? Nebo na kuřecí, pórek a sladké kukuřice koláče? Na místě sedí lidé všech věkových kategorií s kočárky, hůlkami, divokými geometrickými slunečními brýlemi a malými lepkavými prsty u širokých dvouvýklopných oken, aby zachytili chvění větru, zatímco si pochutnávají na jednohořázkových zlatavých Basque cheesecakes. Nebo na šafránových a vanilkových rohlíčcích posypaných drobnými cukrovými kamínky.

Spokojení zákazníci, kteří si chválí bohatý výběr chleba a pečiva z domácí pekárny, přitahují neustálé zákaznické fronty. Majitelé Abbey Cadell a Jimmy Cameron, kteří dříve spolupracovali v kavárně Grind v Cronulle, se téměř všechny zákazníky znají osobně.

Máme úžasné zákazníky,” říká Cameron. “Vždy rádi pokecáme s nimi.”

Každý druhý člověk je osloví a mnozí si popovídají o svých zájmech. O projektu na patchworkové deky, o zahradě. Kadell a Cameron mezitím pracují na podniku. Kavárna, která dříve sloužila jako malý obchod, kde si jako děti kupovali sladkosti, je plná lidského hovoru. Pokud jsou zákazníci sami, čtou si noviny ze stojanu, sledují okolní svět nebo zírají do mistrovské dílny (o tom si povíme později).

Každý zákazník byl minimálně jednou okouzlen zářivými pečivovými výrobky, podlouhlými chlebíčky a bagetami, efektně vrstveným cuketovým, kukuřičným a citronovým ricotta foccaciou, sendviči se stracciatellou plněnou sýr, zlatými quiches a snídaňovými buchtami, které mají šťavnatou vrstvu s vaječnými plackami na bázi brambor a sýra, posypanou sýrovým rajčatovým relishem, a poté jen pomlaskali: “Ano, prosím.”

Jídelní lístek, který je vypracován každý den pod vedením šéfkuchaře Joshu Davidsonea, bývalého kuchaře v restauraci Apollo a Margan, pekaře Nathana Martina, který předtím pracoval v Humble, Brasserie Bread, The Grounds a Sonoma, a zdejších pekařských mistrů Emily Demetriou a Patrika Svaba, bývalých zaměstnanců Flour & Stone, láká lidi k chuti.

Spolu s Cadell, Cameronem a zaměstnanci obsluhy ve Flour Coffee and Doughroom všichni zaměstnávají místní obyvatele. Název Flour plně vyjadřuje činnost místa – káva a pečivo jsou zde vyráběny v otevřené kuchyni, která je vybavena skleněnými stěnami, kontrolovanou teplotou a je vystavena pohledům zákazníků.

Ve správný čas můžete sledovat, jak pekař Martin tvaruje bagety a do trouby dává kynuté okaté housky, zatímco Demetriou a Svab vyvářejí, vrství a tkají galety s jablečnými drobenkami, croissanty plněné čokoládou, vanilkou a kořeněným rumem nebo bezlepkové citronové polentové dorty s kokosovou smetanou a maracujovým polevem.

FAQ:

1. Jaké pečivo je nabízeno v kavárně a pekárně Flour Coffee and Doughroom?
V kavárně nabízejí široký výběr chleba a pečiva, jako jsou canele, rohlíčky s máslovým krémem a malinovou marmeládou nebo koláče s různými kombinacemi ingrediencí.

2. Kdo vlastní a provozuje Flour Coffee and Doughroom?
Kavárnu vlastní Abbey Cadell a Jimmy Cameron, kteří dříve spolupracovali v kavárně Grind v Cronulle.

3. Jakou atmosféru má kavárna Flour Coffee and Doughroom?
Kavárna je plná živého hovoru a přátelské atmosféry. Majitelé se rádi baví se svými zákazníky a vytvářejí osobní vztahy s každým zákazníkem.

4. Kdo připravuje jídla v kavárně?
Jídla jsou připravována šéfkuchařem Joshu Davidsonea, pekařem Nathanem Martinem a pekařskými mistry Emily Demetriou a Patrikem Svabem. Všichni mají bohaté zkušenosti z jiných renomovaných restaurací a pekáren.

5. Kde se nachází Flour Coffee and Doughroom?
Kavárna a pekárna se nacházejí v Caringbah South v Sydney.